Ja, det blir Nytfestival!

Publikum Nytfestivalen

NYT Nasjonal festival for positiv seksualitet, 6.-8. november
Litteraturhuset i Oslo og online
Pressemelding

Nytfestivalen er i ferd med å bli en tradisjon. For tredje året på rad inviteres det til en hel helg i den positive seksualitetens tegn. Fordi vi trenger det, kanskje mer enn noen gang.

Alle mennesker har en seksualitet, og vår seksuelle helse er viktig både for vår fysiske og psykiske helse. Likevel er det fortsatt flust med skam, taushet og fordommer. Vi snakker ikke om det, det finnes knapt kurs på området. 

– Jeg tok initiativ til Nytfestivalen fordi jeg ville skape den arenaen jeg selv savnet, forteller initiativtager og festivalsjef Kjersti Helgeland. Det ble raskt tydelig at det ikke bare var jeg som ønsket meg en slik arena, for den ble raskt omfavnet av både fagfolk og publikum.
– Det er spesielt krevende å arrangere festival i år, men vi har besluttet å gjennomføre så sant det er mulig. Det blir få deltagere på det fysiske arrangementet, men over halvparten av programmet strømmes og blir mye mer tilgjengelig enn før, sier Helgeland.

Nytfestivalen er en motvekt til de sensasjonspregede oppslagene om sex. Her får du faktakunnskap presentert uten dikkedarer, enten det er om orgasmer, analsex, onani eller aseksualitet. Du får innblikk i temaer det sjelden eller aldri snakkes om, som seksuell helse for innsatte i fengsel og en sexarbeiders og en dominas erfaringer. Vi tar opp aktuelle samfunnstemaer som menneskerettigheter og seksuell frihet, negativ sosial kontroll og diskriminering av transpersoner. Du kan også få påfyll til parforholdet, inspirasjon og kunnskap om barn og unges seksualitet. Spesiell fokus settes i år på hvordan ha god sex i praksis, seniorers seksuelle helse og positiv mannlig seksualitet.

På Nytfestivalen kan du møte Norges fremste fagfolk, som Bente Træen, Haakon Aars og Margrete Wiede Aasland, internasjonale kapasiteter som Osmo Kontula, kulturpersonligheter som Wencke Mühleisen og Sofie Frøysaa, erfarne kursholdere som Kristin Magnus og Paal Christian Buntz, aktivister som Christine Marie Jentoft og Nancy Herz samt engasjerte kunstnere som Las Pañuelas og Tormod Fuglestad. 

“Jeg forlot festivalen på søndagen mer skamløs enn da jeg inntok den på fredagen” fra evalueringen av Nytfestivalen 2019 

Se hele programmet her: https://www.nytfestivalen.no/nytfestivalen2020/ 

Bilder her kan brukes, krediteres Marco Zimberlin/Nytfestivalen: https://www.nytfestivalen.no/galleri/

Vil du dekke Nytfestivalen? Skjema for presseakkreditering finner du her: https://www.nytfestivalen.no/nyt-i-media/ Du kan også få strømmetilgang.

Kontaktperson:
Kjersti Helgeland, initiativtager og festivalsjef, mobil 915 48 371

Søk arrangement