Nyt stiftelse for positiv seksualitet og seksuell nytelse

Nyt stiftelse

Nyt stiftelse for positiv seksualitet og seksuell nytelse, Nyt i kortform, ble stiftet på den internasjonale seksuelle helse-dagen 4. september.

Stiftelsens formål er å fremme positiv seksualitet og seksuell nytelse, som viktige faktorer for god seksuell helse, god livskvalitet og sosial bærekraft.

Initiativtager Kjersti Helgeland har lenge ønsket å skape et mer solid og bærekraftig fundament for Nytfestivalen og tilhørende herligheter. – Jeg har hele tiden hatt et hårete mål om å bidra til et systemskifte i måten vi forholder oss til seksualitet. Det burde være like naturlig å snakke om, ville lære om og ha arrangementer for positiv seksualitet og nytelse som det er for mat, trening og andre faktorer som er viktige for et godt liv, sier Helgeland. Det er fortsatt slik at mange ikke tør vise eller snakke om at de skal på Nytarrangementer. Hvis du skal på et foredrag om orgasme betyr ikke det at du har problemer eller er unormalt opptatt av sex, fortsetter hun. – Jeg håper at stiftelsen kan ta det arbeidet vi har startet opp til neste nivå!

Nyt er skapt av alle de som på ulike måter har bidratt til å planlegge, arrangere og gjennomføre Nytfestivalene, og av publikum som med sin entusiasme, heiarop og konstruktive tilbakemeldinger har gitt oss energien til å stå på videre. Stor takk og varm klem til alle. Dette er en spennende neste fase for Nyt, og vi vil ha dere med på veien videre!

Stiftelsens styre består av

– Christian Lomsdalen, lektor og podcaster
– Hanne Grasmo, sosiolog, forfatter og sexviter
– Kjersti Helgeland, festivalsjef, kurs- og foredragsholder
– Liselotte Krosvik, økonom og teknolog

En av styrets oppgaver blir å lage en langsiktig strategi for Nyt. Det startet med en festival, så ble det Nytcaféer og noen få Nytworkshops under korona, og i år blir det Nytmagasin. Hva blir det neste? I tråd med stiftelsens prinsipper samskaping, åpenhet og inkludering vil vi invitere dere med på prosessen!

Stiftere: Kjersti Helgeland, Andrew Bennett, Aud Jektvik, Marianne Støle-Nilsen, Kristine Flatnes, Hanne Grasmo, Stine Kühle-Hansen, Christian Lomsdalen, Yvonne Dolonen, Camilla J. J. Sørensen, Silje Holtmon Akø, Even Tyr Bjerkeli, Julie P. Wærenskjold og June KyongTrondsen

Her kan du laste ned stiftelsens vedtekter (pdf):

#Nytfestivalen2021#Nyt#stiftelse#positivseksualitet#seksuellnytelse

Søk arrangement