Møt Marina Manuela de Paoli

Hvem er du?

Jeg jobber som sexolog med en spesialisering i sexologisk rådgivning. Jeg har forskerbakgrunn med en doktorgrad i reproduktiv helse. Og så har jeg jobbet mange år i Afrika, så jeg er swahilitolk.

Jeg er en kvinne som er over gjennomsnittet opptatt av nytelse, sanselighet og kombinasjonen mellom mat og nytelse. Den orale sansen er veldig viktig for meg.  Det kommer nok av at jeg vokste opp med en italiensk far som var en pasjonert kokk. Jeg skriver selv en erotisk kokebok som jeg aldri blir ferdig med fordi jeg jobber for mye. Jeg er opptatt av tantrisk yoga, og tai chi. Det fysiske med kroppen er viktig i seksualiteten. Jeg har ikke en tilnærming der jeg bare snakker med klienter.

Jeg oppfordrer mine heteroseksuelle klienter til “å komme ut av skapet”

Hva skal du gjøre på festivalen?

Jeg skal ha et innlegg om lyst og ulyst. Dette fascinerer meg! Jeg har fulgt mine egne lyster mye. Seksualiteten og lysten forandrer seg gjennom livet. Det handler om å bli kjent med sine egne av- og på-knapper. Foredraget kommer til å handle om lyst og ulyst, fordi det er en av de vanligste problemstillingene jeg møter hos mine klienter.

Hvorfor skal folk se deg?

Lyst og ulyst er noe de fleste er opptatt av og har hatt utfordringer av og gleder av gjennom livet. Vi skal prøve å få til en slags interaktiv presentasjon, få folk til å delta litt. Jeg tenker lyst er en veldig spennende og sterk kraft. Av og til forstår man den ikke. Når og hvordan forsvinner den og når er den på topp?

Tror du det er en grunn til at folk ikke alltid forstår seg så godt på sine egne lyster?

Menn generelt har vel mer kontakt med sine lyster. Kvinner er litt mer komplisert, vi har mange av og på-knapper som det tar litt tid for å bli kjent med og forstå. Men når en kvinne vel har kommet i kontakt med sin seksualitet, er den mye sterkere enn en mann kan drømme om. Det er en jobb å bli kjent med sin egen seksualitet og utforske den og hva man skal gjøre for å beholde den i livet, spesielt hvis man er i et parforhold. Jeg oppfordrer mine heteroseksuelle klienter til “å komme ut av skapet”.

Les mer om Marina Manuela de Paolis foredrag her!

Hvorfor ville du være med på festivalen? 

Jeg synes Nytfestivalen  er et godt arrangement og har selv vært med siden starten i 2018. Det er noen ting jeg selv predikerer i min praksis, denne positive tilnærmingen til seksualitet. Man skal utforske og åpne Pandoras eske, og ikke bare tenke at seksualitet er noe som skal skje på fredag kveld etter en middag og et glass vin. Jeg anbefaler mange av mine klienter å gå dit for å få lite inspirasjon og innspill og møte andre som er interessert i seksualitet.

Jeg tenker lyst er en veldig spennende og sterk kraft

Hva gir det deg å være med på festivalen?

Man trenger alltid inspirasjon. Møte kolleger og nye folk. Det er noe jeg pusher inn som jeg egentlig ikke har tid til, men jeg synes det er bra, positiv inspirasjon og morsomme møter.

Jeg synes bare det er et godt tilbud som jeg synes at mange av Oslos medborgere burde være med på. Seksualitet er noe man burde la seg inspirere av og få innfallsvinkler og input fra alt mulig, så man bør jo gå.

Søk arrangement