Nytcaféer i september

Nytcafé 03.09: Summer of love – om sexpositive festivaler
Vi undersøker, hvem, hva og hvorfor?

For mange er det å dra på en tantrafestival eller lignende sommerens høydepunkt. Men hva foregår egentlig på disse festivalene? Kan man dra alene, må man være naken eller ha sex? Jeg kjenner ikke til noen av de rare navnene på workshopholderne, hvordan kan jeg vite om det er bra?

I denne samtalen vil festivaldeltagere dele sine tanker, gode og dårlige erfaringer og ta imot spørsmål. Hvorfor velger vi å bruke en uke av ferien på dette? Passer det for alle? Er det noe man bør tenke på?

Med Andy Bennett, Jan Erik Lier, Kjersti Helgeland og Liv Seiff.

Nytcafé 17.09: «le petit mort» – en samtale om den lille døden
Den kvinnelige orgasmen er et myteomspunnet tema, vi vil finne ut fakta!

«Vaginalorgasme», «klitorisorgasme», «g-punkt­orgasme», «det søte punktet-orgasme», «core-orgasme», “spruteorgasme” og “fullkroppsorgasmer” – hva handler dette om?

Den kvinnelige orgasmen er et myteomspunnet tema som stadig blir behandlet, i artikler og spørrespalter og skal angivelig opptre i en rekke varianter. En kilde til glede og nytelse, men også noe som kan oppleves som press og som enkelte føler de må lyve om. På denne Nytcaféen vil sexologisk rådgiver Marina M de Paoli og Kjersti Helgeland snakke om det mangfoldige orgasmiske landskapet.

«For meg er orgasmen det eneste tidspunktet da jeg er fullstendig til stede i kroppen min og i kontakt med mitt ekte jeg.»

«Jeg har tenkt at mine orgasmer, fordi de liksom aldri tar helt av, er feil på en måte. Jeg føler at det skal være noe mer, som jeg ikke får til. Jeg er på en måte feil, hvis du forstår?»

Her beskriver to kvinner sine helt ulike opplevelser av orgasmen. Vi er alle unike, men min erfaring som sexologisk og erotisk inspirert kvinne er at et av de største problemene for kvinner som ikke får orgasme er at de ikke bruker eller får tid nok til å «skru seg på» slik at det erektile vevet blir tilstrekkelig fylt med blod. Og dette arbeid starter langt før vi er nakne med en partner, det er noe som ideelt sett foregår som en del av daglige aktiviteter.

Med Marina Manuela de Paoli og Kjersti Helgeland.

Begge caféene er på Bruket, Schweigaards gate 34c kl. 17.00, velkommen!

Billetter kr. 100/50 for studenter

Søk arrangement