Nytcafé på PrideHouse

Velkommen til årets Nytcafe på PrideHouse søndag 16. juni kl. 16.00!
En åpen og ærlig samtale om sex; om nytelse og ekstase, utforskning og forlegenhet, kropp og lyst, prestasjon og hengivelse, skam og skamløshet. Hvordan påvirkes vår seksuelle utvikling og reise av vår legning, våre omgivelser og kulturen vi vokser opp i? Hva er essensielt for at vi føler oss trygge på vår egen seksualitet?

Møt Selena Sefany, Mathilde Decaen og Andrés Lekanger i samtale med Kjersti Helgeland.

Kjersti Helgeland er initiativtaker og festivalsjef for Nytfestivalen, kurs- og foredragsholder. Kjersti brenner for å normalisere det å snakke om seksualitet, for å sette positiv seksualitet på dagsordenen og bekjempe feilkunnskap og skam.

Selena Sefany arrangerer skeive, feministiske klubbkvelder som Free the Nipple og Black to the Future og sitter som sentralstyremedlem i Skeiv Verden. Hun er opptatt av å skape en tryggere, friere hverdag og utelivskultur, uavhengig av kjønn, seksualitet og etnisitet.

Mathilde Decaen, musiker og skeiv aktivist. Mathilde er leder for Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens, og er veldig opptatt av å endre ordskiftet når det gjelder personer med kjønnsinkongruens. Fokus hennes er transpositivitet, livene våres skal nytes og feires.

Andrés Lekanger er vernepleier og har forfattet boken “Prostitusjon. Pro et Contra. Lekanger arbeider i Chemfriendly som fokuserer på spre informasjon om tryggest mulig bruk av illegale rusmidler til skeive som kombinerer sex med illegale rusmidler. Lekanger mener det mangler en filosofisk gjennomtenkt sexpositiv diskurs i Norge og at den offentlige samtalen rundt seksualitet og sex er preget av et negativt fokus på sex.

Nytcafé er en del av Nytfestivalen, som arrangeres 14. september på Litteraturhuset i Bergen og 15.-17. november på Litteraturhuset i Oslo.

Søk arrangement