Drag Queen Frida Marida

Frida Marida

Hvem er du?

Jeg er en drag queen som heter Frida Marida. Jeg kommer fra Libanon, men har vært i Norge i 4.5 år. Drag begynte jeg med for typ fire år siden fordi jeg var i en veldig dårlig livssituasjon. Den var assosiert med emosjonelt misbruk og det å ikke ha papirer. Det kom til det punktet at jeg følte at jeg ikke kom til å bli her, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre dette [drag, red.anm.] en gang. Da jeg var ferdig sa folk til meg at de fikk gåsehud og jeg tenkte bare, «Jeg gir deg gåsehud? How the fuck?»

Jeg visste ikke at jeg kunne være så kraftfull. Det fikk meg til å føle at jeg fantes og at de kunne se meg, fordi situasjonen jeg var i ellers var så vanskelig. Jeg kjente ingen her utenom min misbrukende eks-kjæreste. Det tok 10 måneder med terapi og drag for å forstå at jeg ikke var skyldig og at jeg burde anmelde eksen min på grunn av den fysiske volden han utsatte meg for. I det forholdet lærte jeg mye om kjærlighet og sex og hva man skal akseptere og hva man ikke skal akseptere. På en måte føler jeg at jeg er så mentalt erfaren når det kommer til forhold.

Jeg er faktisk sikker på at jeg kan utgjøre en forskjell

Hva skal du gjøre på festivalen?

Jeg skal snakke om forskjellige tema i et panel. Det er blant annet en lege fra Libanon vi skal snakke med via nettet. Vi skal snakke om situasjonen der om åpenhet. Jeg skal snakke om body shaming med Cassie Brødskive, en annen drag queen, og vi skal også ha et show relatert til det.

Dette er hvorfor jeg ville gjøre det med Cassie Brødskive fordi hun er så selvsikker når det kommer til kroppen sin. Jeg føler på at jeg har problemer med kropp både som mann og som Frida. Jeg ble så inspirert av henne (Cassie Brødskive, red.anm) fordi hun er så åpen om å vise kroppen. Selv om hun har en veldig ‘fit’ kroppsfasong, så så jeg hvor respektfull hun var når jeg snakket om dette. Måten hun viser kroppen på er ikke for å se sexy ut fordi det er ikke intensjonen. Det tror jeg på. Det er bare for å uttrykke positivitet.

Vi har laget dette nummeret hvor vi viser at jeg prøver å imitere henne og vil være som henne, men så velger jeg å være meg selv.

Hvorfor skal folk komme å se deg?

De kommer aldri til å se en musikalkonferanse i livet, dette er det. Vi snakker om temaet på en veldig lett og ømfintlig måte, slik at du forstår det. Det handler om å dele ting. Vi belærer ikke, det er ikke en konferanse, vi bare informerer, vi deler og vi bruker musikk, dans og gøy for å dele disse tingene. Det er ingen andre steder du kan se det. På ekte, ingen andre steder. Det er en veldig spesiell kveld. Det er tre ulike kjoler som blir forberedt til denne kvelden; ‘The abusive dress’, ‘The body shaming dress’ og ‘The revolution dress’. Alt er veldig forberedt; ideen, musikken og kostymene er forberedt for denne begivenheten og for å passe disse historiene.

Hvorfor vil du være en del av Nytfestivalen?

Jeg tror jeg har en veldig annen bakgrunn som en LHBT+-person fra en minoritetsgruppe. Jeg har mine egne tabuer, mine egne problemer og min egne internalisert homofobi og mine egne feil. Samtidig for å passe inn på et nytt sted å kunne ha glede av livet, kjærlighet og mine nytelser måtte jeg omstille meg og trekke meg bort fra disse normene. Jeg at jeg kan se ting fra en veldig spesifikk vinkel som kan berike andre folk. For meg, en fyr med skjegg fra Midtøsten, opplever jeg at folk har en idé om at jeg er en veldig macho, maskulin, ‘hunky’, tøff fyr, som ikke er sant. Jeg er meg. Jeg vil ikke bli assosiert med et bilde som er relatert til min bakgrunn.

Les mer om Frida Maridas arrangement her!

Det har jeg egentlig sett mye i Norge, ikke bare i sex og dette temaet, men i alt. Det er et fritt land, men ingen er fri fordi den friheten vi kan ha er utrolig annerledes fra den friheten vi faktisk utøver. Og så er folk så utrolig sjenerte og emosjonelt konservative. De er mer åpne og progressive enn noe annet land når det kommer til regler og det grunnleggende i livet, men når det kommer til følelser er Norge veldig konservativt. Det sier også mye om seksuell oppførsel og hvordan de kommuniserer, hvordan man ber om hva man ønsker…

Tror du å komme på showet ditt kan hjelpe litt mot mangelen på åpenhet?

Jeg er i alle fall sikker på at de som kommer på mitt show vil bli påvirket. De kommer til å gå fra showet med noen spørsmål å reflektere over. Jeg kan ikke si at jeg er sikker på at jeg kan utgjøre en forskjell, men jeg er faktisk sikker på at jeg kan utgjøre en forskjell. Det har jeg gjort mange ganger allerede.

Har du noe mer du vil si?

Jeg vil bare si at det er unikt. Du finner det ingen andre steder. Du kan ikke se det når som helst. Det er ikke et show du kan gå på og så dra igjen, det er opptreden for livet.

Og så er det en orgy på scenen😉

Søk arrangement