Slik tar jeg vare på mitt lem

Carolina Falkholts grafittilem

Av Per Guldbrandsen. Per er prostataoperert og skriver bloggen #LemochLiv om sitt lem, sin innsats og sine erfaringer for å få tilbake sin ereksjon og hele ødelagte nerver. Teksten er publisert på hans blogg og oversatt fra svensk av Kjersti Helgeland.

Jeg googler “pleie penis”, og får knapt et eneste treff. Artiklene er dårlige, tynne og overfladiske, eller sprer feilinformasjon, for eksempel å vaske glans med såpe – sinnssykt!

Hvordan ta vare på din mest hellige kroppsdel ​​- lingam, lemmet, penis, kuk – kjært barn har mange navn – her er mine tips.

Skånsom og kjærlig vask

Først: Vask utsiden av penis (ikke glans!), pungen, anus og ikke minst lysken med såpe eller god dusjolje, minst annenhver eller hver tredje dag (bruk helst ikke flytende såpe/sjampo som tørker ut). Da unngår du sopp som trives spesielt godt i våtvarme lysker.

Så tar du for deg glans. Begynn med å trekke forhuden tilbake (hvis du ikke er omskåret) og sjekk om du har gulhvit smegma (“kukost”) bak glans. Skyll først dette av, for eksempel i dusjen. Men MERK: Skyll bare med varmt eller lunkent vann, vask ALDRI med sjampo eller såpe da dette vil ødelegge den viktige pH-verdien – den som holder penis sunn, fin og velduftende!

Siden: Vask glans og forhuden nedenfor med ditt eget spytt. Det har riktig pH-verdi og innebygd vaskemiddel, såkalte overflateaktive stoffer (tensider). Spytt i hånden eller på fingrene og smør hele glans og forhuden nedenfor med spyttet slik at den blir glatt og fin, og trekk forhuden frem og tilbake et par ganger slik at spyttets naturlige stoffer får fungere. Skyll med lunkent vann. Trekk deretter forhuden tilbake, og legg en eller to dråper økologisk olivenolje bak glansens “krage”. Trekk deretter forhuden frem og tilbake et par ganger, slik at oljen blir spredt over hele glans under forhuden.

Du kan også bruke for eksempel økologisk kokos- eller sesamolje. Men olivenoljens raffinerte duft “gifter seg” med glansens egen til noe fantastisk sexy og tantrisk som nesten minner om karri. Så jeg har alltid en liten flaske olivenolje klar i toalettskapet. Husk at olivenolje lett harskner i dagslys, så bruk en beholder i mørkt glass eller ha toalettskapet alltid lukket.

Så, nå er vasken ferdig.

Penismassasje

Men ikke stopp der. I løpet av natten har penis ofte trukket seg noen få centimeter eller mer inn i kroppen. Så nå er det på tide med lingam-massasje!

Start med å trekke i lemmet så hardt du kan i alle retninger flere ganger. Opp, ned og til sidene, helst mange ganger. Det høres skummelt ut, men merkelig nok gjør det ikke vondt i det hele tatt. Avslutt med å klemme og kjærtegne lemmet ut av bekkenet igjen og igjen, og nyt følelsen av at den faktisk har blitt både lengre og kraftigere, noen ganger en hel centimeter lenger – eller mer! Gjør dette gjerne foran et speil. Lykkefølelsen av å plutselig se lingam hengende lenger nede enn pungen er stor hver morgen!

Nå kommer det deiligste av alt; å smøre hele lemmet og området rundt med en økologisk, vegetabilsk olje som oliven eller kokos, eller en avkjølende naturlig hudsalve, helst plantebasert. Du kan finne gode olivensalver billig – selv på Biltema! Og du blir mer sexy for deg selv, og sikkert også for din partner om du har.

Prøv det, du vil ikke angre.

Nå har du viet så mye omsorg til den mest hellige delen av kroppen din, at din libido sannsynligvis har våknet (det bruker den gjøre for meg i alle fall). Benytt da muligheten til å onanere hvis du har tid og lyst! Få ting er like bra for å stimulere libido, avskårne sexnerver og tapt ereksjon som onani. Helt gratis. Hvis du er heldig, økes blodtilstrømmingen til lemmet ytterligere ved onani, og ingenting er bedre enn det. Et blodfylt lem er elsket av hele ditt seksuelle jeg!

Til sist, utseendet.

Trimme hårveksten?

For mye naturlig hårvekst rundt lemmet gjør det vanskelig å ta vare på og nyte fullt ut – fingrene filtrer seg inn i håret! Og selv om jeg aldri hadde trodd at det ville skje, gleder jeg meg i dag mer over det trimmede lemmet og området rundt enn jeg noen gang har gjort med full hårvekst.

Hvis du vil teste trimming, gjør du det først, altså før du utfører annen pleie jeg anbefaler ovenfor. Dette er fordi hårveksten ikke skal behandles med olje eller kremer før den trimmes.

Bruk et batteridrevet hår- eller skjeggtrimmer, men sørg for at det har en sløv “gaffel” og er satt til minst en eller noen få millimeter i lengde. Skarpe skjærekniver er katastrofale i dette følsomme området. Men selv skarpe plastdetaljer på gaffelen kan lett bli fanget i pungens nydelige mønster av nupper, strenger og ekstremt tynn og sensitiv hud, der den minste feilbevegelse med trimmeren kan forårsake blodsutgytelse. Riktignok leges slike små sår veldig raskt, men det er unødvendig, plagsomt og det kan være fare for infeksjon. Så ta det med ro, gjør aldri dette om du er stresset.

Trimming en gang i uken er nok til å holde hårveksten i sjakk. Og den deilige avslutningen der du smører hele herligheten med en fin hudkrem eller olje blir enda deiligere med trimmet hårvekst – tro meg!

Carolina Falkholts fatastiske grafittilem! Foto: Per Gulbrandsen

Kanskje du har innvendinger mot rådene mine ovenfor, eller andre gode tips om hvordan vi tar vare på lemmet? Du er hjertelig velkommen til å høre fra deg! Kommenter her under innlegget, eller send en melding på Facebooksiden Lem och Liv. Jeg svarer på alt, og absolutt diskresjon er garantert. Mer om penis, pungen og pleie av den, se t ex fina Umo.se:
https://www.umo.se/…/penisen-och…/penisen-och-pungens-delar/

https://zanzu.no/no/kropp/mannskroppen/mannens-synlige-kjoennsorganer/

Foto: #CarolinaFalkholts fantastiske grafittilem på Kungsholmen i Stockholm som dessverre bara fikk leve en uke. Men #LemochLiv var selvfølgelig der og fotograferte!

Om forfatteren

Per Gulbrandsen

Jag som bloggar på Lem och Liv heter Per Gulbrandsen, är musiker och nyligen pensionerad efter 35 år på Sveriges Radio i Stockholm som producent med inriktning på konsumentfrågor, kultur och musik. Jag är ett barn av det sexpositiva 70-talet i Uppsala där jag bl.a. var aktivist i Vietnamrörelsen, Uppsala Musikforum och de lokalt musikerdrivna skivbolaget SUB och skivaffären Musikörat och spelade i otaliga band.

I januari-19 opererades jag för prostatacancer och blev cancerfrisk, medan erektionen kraschade. Så nu bloggar jag på Lem och Liv om våra vackra manslemmar och hur erektionen kan återfås via naturliga behandlingar och alternativ medicin som tantra- och thaimassage, akupunktur, naturmedel, stötvågsbehandling mm. Jag berättar också om hur sex kan njutas utan erektion, om hur stift- och injektionslösningar kan ge skön erektion utan biverkningar och mycket mer.

Med bloggen Lem och Liv vill jag sprida hopp och kunskap till drabbade och partners, och varvar allvar, information och tips med fina och roliga hyllningar till lemmar och sex. Bloggen gillas av lika många kvinnor som män, och når flera tusen läsare per månad. Välkomna att följa Lem och Liv!

Søk arrangement