Design for nytelse

Velkommen til årets 5. Nytcafé onsdag 3. april kl. 17-19 i Skippergata 22

Kveldens tema er “dingser som kan forsterke vår nytelse”. Sex er godt, og det kan bli enda bedre med noen gode hjelpemidler. Vi kjenner eksempler på kreativ bruk av ulike gjenstander fra mange kulturer til nesten alle tider. Noe ser vi på som tabu, noe er sexy. Noe selger godt, men er ubrukelig. Noe er laga for å bruke alene, noe for lek med andre. Noe er høyteknologisk spesialkonstruert, og noe har du i kjøkkenskuffen.

Hva er det vi ser etter i et sexleketøy? Hva er det som gjør at noe fungerer, og kan løfte vår nytelse til nye høyder?

June Kyong Trondsen skrev masteroppgave ved NTNU om design for seksuell velvære, og Ann Sofi Stenbakk er engasjert butikkmedarbeider i Orion, en erotisk butikk her i Oslo. Vi vil snakke om sexleketøy og andre hjelpemidler for alle. Hva er våre beste tips, hva er spennende nytt på markedet, hva er det lurt å se etter etter når man skal kjøpe seg (eller andre) en gledesforsterker?

Det blir en presentasjon der June gir oss innsikt i prosessen med sin masteroppgave (du har neppe tenkt på at det kunne være SÅ mange ting som påvirker vårt forhold til sexleketøy), etterfulgt av samtale med rom for kommentarer og spørsmål med:

June Kyong Trondsen, industridesigner fra NTNU som valgte seg en masteroppgave litt utenom det vanlige og med tittelen “Hvordan designe for seksuell velvære”. Motivasjonen for denne oppgaven var ønsket om å arbeide med brukersentrert design i en tabubelagt kontekst og bedre forstå hvordan designere kan bidra for å fremme seksuell velvære. Etter endt studie har hun fortsatt å engasjere seg i aktiviteter og prosjekter knyttet til bærekraft og seksualitet. “Drømmen er å designe det sexpositive løsninger – produkt som gir mening, som tar bort tabu og fjas, og fremmer det som er fint og føles godt”

Ann Sofi Stenbakk har jobbet 7 år i Orion, og har massevis av erfaring med salg og anbefaling av sexleketøy og sexhjelpemidler. Hun vet hva kundene er ute etter, hva de spør om, og hva de lurer på men ikke tør å spørre om. Hun er generelt interessert i alt som omhandler sex og samliv. “Å fjerne tabu rundt sex, sexleketøy/sexhjelpemidler og lignende er viktig, fordi selv om Norge bare blir bedre og bedre – har vi en lang vei å gå. Det gir meg mye å få hjelpe andre til et bedre sexliv, med seg selv og med partner(e).”

Kjersti Helgeland, festivalsjef Nytfestivalen, kurs- og foredragsholder. Kjersti har en bred bakgrunn med bl.a. seksuell helse og seksualitetsundervisning og tantra, og hun elsker å snakke om seksualitet og nytelse.

Kom alene, med venner eller partner(e), til en hyggelig og inspirerende kveld i nytelsens tegn! I caféen får du kjøpt deilig økologisk mat.

Inngang: kr. 60 på TicketCo, med kort eller Vipps #515694, studenter halv pris.

Søk arrangement