Veien til et sexpositivt samfunn II

kors og tryvannstårn

Velkommen til to panelsamtaler: Ung, religøs og sexpositiv og Media sin rolle som seksuell grensesprenger.
Verdien av god seksuell helse og seksuell nytelse er undervurdert, både med hensyn til den enkeltes livskvalitet og et bærekraftig samfunn. I år ser vi nærmere på to viktige påvirkningsfaktorer: religion og media.

Ung, religiøs og sexpositiv

Sexpositivisme er en holdning til menneskelig seksualitet som handler om å se seksualitet som en sunn og normal del av den menneskelige opplevelsen, med fokus på nytelse, entusiastisk samtykke og positivt mangfold. Sexpositivisme innebærer åpenhet og kommunikasjon rundt seksualitet i samfunnet, og rom til å leve ut seksualiteten sin slik man selv ønsker. 

Gjennom media kan man få inntrykk av at religion og sexpositivisme ikke akkurat går hånd i hånd. Sex skal ikke snakkes høyt om, og dersom man bryter med normer for kjønn og seksualitet påføres man skam. Men er det egentlig slik? I samtalen blir vi kjent med unge religiøse som ikke er redde for å snakke høyt om sex og nytelse – og mennesker som jobber aktivt for at denne gruppen skal slippe å møte på samme fordommer som dem selv. Hvorfor er sexpositivismen viktig for dem, og hvilke reaksjoner møter de på?

Media sin rolle som seksuell grensesprenger

NRK har vært banebrytende og skapt diskusjoner siden de i 1969 laget en serie om seksualitet for TV. Siden har det gått slag i slag, men det har i stor grad handlet om ungdom og unge mennesker. I juni i år publiserte NRK en sexguide bestående av 60 forskjellige stillinger.

Samtidig har en rekke realityshow sprengt grenser for hva vi kan se av sex på tv, enhver publikasjon med respekt for seg selv gir tips for orgasmer og et godt sexliv og VG har til og med en journalist som også er sexolog. Er det for mye eller for lite om sex i media? Vi tar samtalen – sammen med deg!

Arrangementsdetaljer
Camilla Langen
Politisk nestleder
De Grønne Glitrende, MDG sitt regnbuenettverkk
Eliana Hercz
Prosjektkoordinator og masterstuden
Tamina Sheriffdeen Rauf
Student og samfunnsengasjert
Nooshin Zaery
Samfunnsdebattant
Kristine Flatnes, master i psykologi med fordypning i seksuell helse
Prosjektleder med master i psykologi med fordypning i seksuell helse
Hanne Grasmo
Sosiolog, forfatter og sexviter.
Volvemal Grasmo
Kjersti Helgeland
kurs- og foredragsholder
Sustainable Passions
Student/honnør
ordinær
Arrangementsdetaljer