Nærhet og nervesystem

nærhet

Uansett hva man holder på med, er nervesystemet hele tiden i gang. Om du handler, er på date, har sex, jobber eller har en samtale, så holder det urgamle autonome (= selvstyrende) nervesystemet på med å overvåke: er jeg trygg, i fare, eller i livsfare?

Med et nervesystem på høygir kan du risikere å rømme fra nærheten både til deg selv og andre. Åpenhet kan oppleves som en risiko for de instinktive delene av oss, og aktivere vårt autonome nervesystem som forteller oss at vi er i fare. Et trigget nervesystem kommer i veien for intimitet, lek og nytelse.

Workshopen handler om å få et bevisst forhold til sitt eget nervesystem. Du lærer hva det autonome nervesystemet er, hvordan du kjenner igjen signalene fra det og hva det trenger. Over tid kan du bygge mer fleksibilitet i eget nervesystem og forstå deg selv og andres reaksjoner bedre.

Her blandes teori og praktiske øvelser. Du får både konkrete teknikker for å komme nærmere dine egne behov og grenser, og hvordan uttrykke dem både i seksuallivet og i sosiale relasjoner.

Workshopen passer for alle. Ta gjerne med noe å skrive på og med.

Arrangementsdetaljer
Lotte Pia Stenfors
Terapeut og underviser
Mer liv i livet terapi og kurs
Ordinær billett
.
420
Redusert billett
for student, honnør og arbeidsledige
350
Arrangementsdetaljer