Barns seksualitet og småbarnsforeldres samliv

Par omfavner hverandre med barn mellom seg

Velkommen til foredragene Når små barn onanerer og Sexlyst for småbarnsforeldre. Som småbarnsforelder er det mye nytt å forholde seg til, både når det gjelder egen seksualitet og samliv med partner, og når det gjelder barnas seksualitet og hvordan vi skal forholde oss til den. På dette arrangementet får du både kunnskap om barns seksualitet, onani hos barn og hvordan du som voksen skal snakke med barn om seksualitet og kropp. Du får også tips om hvordan du som småbarnsforelder kan ta vare på sexlysten! Målgruppen er småbarnsforeldre, men også andre voksne som møter barn i sin hverdag eller sitt yrke.

Når små barn onanerer

Ukentlig får Margrete Wiede Aasland telefoner eller e-poster fra skoler, barnehager eller omsorgspersoner, som har spørsmål om barn og onani. Spørsmålene handler ofte om hvordan skal vi kunne bidra til at barnet ikke føler skam når det onanerer, og hvordan skal vi få barnet til å onanere når det er for seg selv. Wiede Aasland forteller om hvordan man i et par hundre år har tenkt rundt onani, og hvordan voksne møter barn som onanerer i tide og utide i dag. Hun vil også fortelle om skolebarn som blir ertet fordi de onanerer for eksempel i skolegården. Dette er et foredrag for deg som kjenner barn, har vært barn og som jobber med barn.

Sexlyst for småbarnsforeldre

Så å si alle småbarnsforeldre kjenner til at det oppstår endringer rundt sexliv og sexlyst. Den kan øke og den kan minske. Ulik sexlyst kan skape ubalanse i samlivet. Derfor er denne tematikken viktig å belyse. Å ha mindre sexlyst enn sin partner er helt normalt, selv om det ikke snakkes nok om!

Dette foredraget er basert på en undersøkelse der menn, og flest kvinner, i Norge deltok. Prosjektet ble satt i gang av de to nysgjerrige sexologstudenter Camilla J.J. Sørensen og Anichen Bakkevig. Svarene de fikk inn viste at det er mange som har sex når de egentlig ikke har lyst. Hvordan kan en avdekke sine grenser og finne tilbake til sin seksuelle glede? Pliktsex skjer i mange hjem, så hva kan en gjøre for å finne glede og næring til sexlivet i småbarnstiden? Målet med foredraget er at du skal få økt kunnskap, inspirasjon og utvikle større seksuell glede. 

Foto: Jessica Rockowitz på Unsplash.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 12:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 13:30
 • Status
  Avsluttet
Camilla J. J. Sørensen Kjærlighetsterapeuten
sexolog og parterapeut
Kjærlighetsterapeuten AS
Hanne Emilie Skarpsno
Førskolelærer og sexologisk rådgiver
Skarpsno rådgivning
Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning, terapeut, pedagog
Spesialist i sexologisk rådgivning, terapeut, pedagog
Institutt for pedagogisk sexologi og terapi/sexologienteret
ordinær
169
student/honnør
119
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 12:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 13:30
 • Status
  Avsluttet