Online Nytcafé: Hvorfor bader du med klær på?

Hvorfor bader deu med klær på?

Å være naken er deilig. Å kjenne vinden eller vannet kjærtegne huden, kjenne sola varme på hele kroppen. Nakenhet er naturlig. Nakenhet er ikke ulovlig. Nakenhet er ikke uanstendig. Men hvorfor blir det så mye oppstyr om noen kler av seg alt på stranda, eller om noen ser et nakenbilde av deg?

Menneskers forhold til nakenhet varierer enormt opp gjennom historien og mellom kulturer. Denne kvelden har vi med oss to personer som er spesielt opptatt av temaet, og vi gleder oss til en skamløs samtale! Hvis du tør risikere at du dropper badetøyet i sommer, så må du få med deg dette 🙂 Med Loni Bjerkholt-Pedersen og Jan Dalchow i samtale med festivalsjef Kjersti Helgeland.

Loni Bjerkholt-Pedersen er selvstendig næringsdrivende (programleder, foredragsholder, kurslærer osv) feminist, naturist, sosialist og småbarnsmor.

Jan Dalchow (f. 1968) er aktuell med serien Nak-Ed som nettop ble sluppet på Vimeo. Han har siden 1995 produsert og/eller regissert flere prisbelønte dokumentarer.
Han fikk først oppmerksomhet fra både bransje, presse og publikum med LHBT-dokumentarene Jeg elsker hvem jeg vil, BE – skitne, syndige meg og 100% menneske, og co-regissert/ produsert den kontroversielle kortfilmen “Fremragende timer” som ble tildelt priser både på Berlinalen og Tribeca.
Han produserte senere USA mot Al-Arian og Leve uten penger, og satt da fokus på både anti-muslimske lover og forbrukerkultur.
Å være outsider er et kjært tema for Dalchow, som vet hva “det å være annerledes” kan innebære. Serien og filmen NAK-ED, om skam over våre egne nakne kropper, føyer seg godt inn i rekken av produksjoner.
Jan har forøvrig erfaring som radioprodusent, programleder, artist-manager, filmkonsulent, TV-promosjef, voiceover-artist og var en nøkkelfigur i å gjeninnføre kommersiell radio til Norge på 80-tallet.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  juni 24, 2020 20:00
 • sluttdato
  juni 24, 2020 21:00
 • Status
  Avsluttet
 • kategori
Skriv en kommentar
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  juni 24, 2020 20:00
 • sluttdato
  juni 24, 2020 21:00
 • Status
  Avsluttet
 • kategori