Når sex blir vanskelig

Kvinne som gjemmer ansiktet i hendene

Velkommen til foredrag og panelsamtale: Nedsatt seksuell lyst blant unge og foredraget Sykehus, smerter, sex, kontrolltap, behov og lyst – hvordan finne seg selv igjen?

En positiv tilnærming til seksualitet innebærer også å anerkjenne at lyst og nytelse ikke alltid står i fokus, eller er mulig å oppdrive. Smerter, sykdom og ulike utfordringer man møter på gjennom livet kan påvirke forholdet til egen kropp og seksualitet. Hva gjør dette med lysten vår, og hvordan man kan finne veien tilbake til intimiteten?

Nedsatt seksuell lyst blant unge

Hva vet vi om nedsatt seksuell lyst hos yngre? Hvorfor opplever unge i deres mest reproduktive fase i livet nedsatt seksuell lyst? Og hva opplever unge med nedsatt seksuell lyst som årsaken til deres lystproblem? Dette foredraget presenterer resultater fra en kvalitativ og kvantitativ studie på unges nedsatte seksuelle lyst. Den tar for seg både forekomsten, årsakene og opplevelsene av å leve med nedsatt seksuell lyst. Foredraget etterfølges av en panelsamtale med unge som snakker om denne problematikken (mer informasjon kommer). 

Sykehus, smerter, sex, kontrolltap, behov og lyst
– hvordan finne seg selv igjen?

Hva skjer i kroppen og nervesystemet når vi opplever smerte/sykdom som endrer noe så grunnleggende som forholdet til egen kropp og seksualitet? Hvordan kan man finne vei til intimitet og nytelse med seg selv og andre underveis, og etterpå? Temaer som sjelden nevnes, eller kanskje ikke blir møtt hvis man tar dem opp, i møte med helsevesenet kan f.eks være sex som gjør vondt, hvordan smertene/sykdommen hindrer en i å ha sex/føle nytelse/orke intimitet – eller at man føler seg så endret at det er vanskelig å forholde seg til sin egen kropp. Finnes det hjelp og verktøy til å finne seg selv igjen etter eller under slike opplevelser? Til å finne en bredere og rikere seksualitet, til å kunne romme seg selv og en endret livsopplevelse? Foredragsholder Lotte Pia Stenfors snakker både som livslang endometriosepasient med dyp egen erfaring, og som somatisk sexolog, YoniMapping-behandler og relasjons- og tilknytningscoach med spesiell interesse i å jobbe med utvikling av sunne grenser og heling av nervesystem.

Bilde av Kat Jayne fra Pexels.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 16:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 17:30
 • Status
  Avsluttet
Ebba Giil
Medlem av Sex og Samfunns Ungdomsgruppe / master i psykologi
Lotte Pia Stenfors
Terapeut og underviser
Mer liv i livet terapi og kurs
ordinær
169
student/honnør
119
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 16:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 17:30
 • Status
  Avsluttet