Jørgen Lorentzen

Jørgen Lorentzen, som har professorkompetanse i kjønnsforskning, er daglig leder av Stiftelsen Hedda og produsent i Integral film AS

Jørgen Lorentzen har professorkompetanse i kjønnsforskning, er daglig leder av Stiftelsen Hedda og produsent i Integral film AS. 

Lorentzen har vært engasjert i en rekke saker knyttet til fagfeltene sine. Han har ledet flere forskningsprosjekter ved Universitetet i Oslo og deltatt i flere internasjonale prosjekter. Han er anerkjent som en av de fremste forskerne på menn og maskuliniteter internasjonalt. 

Han har dessuten vært styreleder i Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening og Reform: Ressurssenter for menn og er nå medlem av Writers in Prison Committee i Norsk PEN. 

Lorentzen har blant annet utgitt bøkene Maskulinitet: blikk på mannen gjennom litteratur og film (2004), Kjønnsforskning – en grunnbok (2008), Män i Norden (2008), Fra farskapets historie i Norge (2012) og antologien Å være sammen: Intimitetens nye kulturelle vilkår (sammen med Wencke Mühleisen).

Om foredragsholder
  • tittel
    Professorkompetanse i kjønnsforskning, daglig leder av Stiftelsen Hedda og produsent i Integral film AS
  • kategori