Seksuell selvfølelse

utsnitt av kropp

Velkommen til foredragene Emosjonsfokusert seksualterapi: Hvordan jobbe med følelser og seksualitet i terapirommet? og Seksuell selvfølelse – hvem lytter du til?
Seksualitet, identitet og selvfølelse henger tett sammen. Å jobbe med følelsene sine og bli trygg på seg selv står sentralt i den positive tilnærmingen til seksualitet. På dette arrangementet får du konkrete, praktiske tips til å jobbe med selvfølelse knyttet opp mot seksualitet.

Emosjonsfokusert seksualterapi: Hvordan jobbe med følelser og seksualitet i terapirommet?

Mange seksuelle problemer er ofte symptomer på underliggende følelsesmessige og psykologiske konflikter. Følelser som sinne, skam og skyld forstyrrer ofte en sunn og god seksualitet. I dette foredraget presenterer terapeut og spesialist i sexologisk rådgivning Anders Røyneberg en case for å vise hvordan en i praksis kan jobbe emosjonsfokusert for å få en sunnere seksuell helse.

Seksuell selvfølelse – hvem lytter du til?

Bryter vi med kjønns- og seksualitetsnormen kan skammen lett etableres, og fortelle oss at vi er “feil”. Heldigvis har vi også en annen side, og det er våre talenter! De er der fra starten og er unike for hver og en av oss. 

Her sitter jeg med talentene og skammen på hver sin side i en evig drakamp. Hvem vinner? Hvem lytter jeg til? Er jeg feil hvis jeg ikke definerer meg med det kjønnet jeg fikk tildelt ved fødsel eller forelsker meg i andre kjønn enn det som forventes av meg – eller er det mine talenter som jeg kan være stolt av? Bli med på innsiden, vi tar monologen!

Med en kombinasjon av samtale og rollespill ønsker vi å inspirere alle til å ta sin plass og være stolt av den. Vi ønsker også å bevisstgjøre helsepersonell og nettverk på hvilken rolle de har og hvordan vi kan møte mennesker på en god og inkluderende måte som fremmer god seksuell helse.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 18:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 19:30
 • Status
  Avsluttet
Anders Røyneberg
Terapeut og sexolog (NACS)
Selvstendig terapeut med tilknytning til Institutt for klinisk sexologi og terapi
Petter Winther-Brose
Vernepleier og Sexolog
Helsestasjonen for Kjønn og Seksualitet
Tone Bjørnson Aanderaa
Helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning, NACS
Helsestasjon for kjønn og seksualitet, Oslo kommune
ordinær
169
student/honnør
119
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  november 13, 2021 18:00
 • sluttdato
  november 13, 2021 19:30
 • Status
  Avsluttet