Online Nytcafé: Seksualkraft og kvinnekraft

Foto av Javier Allegue Barros på Unsplash

Samfunnet holder mange forestillinger om hvem vi skal være, for eksempel som kvinne eller mann. Om hvordan den kvinnelige seksualiteten skal være. Dualiteten hore/madonna er kjent, men dette er også snevre roller.

Som kvinner bærer vi ofte på sterke forestillinger om hvilke krav og forventninger som stilles til oss. Vi kan oppleve å komme langt vekk fra oss selv og vår kropp, og hvem vi dypest sett er. Livskraften vår får ikke utfolde seg, men den ligger der latent. Hvordan kan vi åpne opp for vårt hele og fulle potensial?

Hvordan kan vi finne vår urkraft, og la den kraften gjennomsyre både vår seksualitet og vårt liv? Hvorfor er denne kraften så fryktet?Kali er en arketype fra østlige visdomstradisjoner, som både er saftig og kraftfull. Kali viser veier inn i en åndelighet som rommer både våre instinkter, kjønn og seksualitet. Hun er et bilde på våre indre krefter – en kvinnelighet som er hel: dynamisk og kraftfull, seksuell og vis, medfølende og hengiven.

Ursula Wyller er norsk og har vært bosatt ved meditasjonssenteret Tigerens Rede i Gedved syd for Aarhus siden 2004, etter å ha begynt som elev av stedets leder, Anne Sophie Jørgensen, i 1997.
For 20 år siden startet hun og hennes mann sitt tantrisk praksissamarbeid.
Utover lang meditasjonstrening er hun bla utdannet kropspsykoterapeut og dramaturg fra Aarhus Universitet, med en lang erfaring som underviser og veileder.
Hun er kursholder for Tigerekspressen, og underviser bla. i hvordan tantra kaster lys på kvinnens rolle, kraft og seksualitet.

I denne samtalen med festivalsjef Kjersti Helgeland vil hun fortelle hvordan hun jobber med dette temaet, og hvordan vi kan åpne opp for en større og rikere kvinnerolle.Arrangementet er gratis og strømmes direkte på Nytfestivalens Facebookside.Foto av Javier Allegue Barros på Unsplash.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  april 28, 2022 20:00
 • sluttdato
  april 28, 2022 21:00
 • Status
  Avsluttet
 • sted
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  april 28, 2022 20:00
 • sluttdato
  april 28, 2022 21:00
 • Status
  Avsluttet
 • sted