Nytcafé: Seksualitet etter alvorlig sykdom eller skade

Yvonne Dolonen, sexolog Sunnaas sykehus

På Sunnaas sykehus er det et fast ukentlig arrangement, som heter sexkafé. Dit kan pasienter og pårørende komme for å lytte, snakke og spørre om alt som handler om seksualitet. Sexolog Yvonne Dolonen kommer til Nytcaféen og forteller hvordan det foregår. Hvorfor er seksualitet et viktig tema for folk som har gjennomlevd alvorlig sykdom eller skader? Denne nytcafeen anbefales for helsepersonell og deg som har en en sykdom eller skade.  

Arrangementet vil foregå på zoom og sendes direkte på Nytfestivalens YouTubekanal: https://youtu.be/BUz-caOtT1Q

Det er mulighet for å sende inn spørsmål på forhånd til post@nytfestivalen.no, og du kan komme med spørsmål underveis i chatten.

Sunnaas er et rehabiliteringssykehus for mennesker med alvorlig skade eller sykdom, og der har Yvonne Dolonen jobbet som erfaringskonsulent siden 2005. For å bli ansatt som erfaringskonsulent må du ha en skade selv, slik at du ut fra egen erfaring kan støtte og motivere pasienter. Yvonne fikk en skade i 1994, og har siden da vært rullestolbruker.

I jobben som erfaringskonsulent snakket hun med mange om seksualitet, både pasientenes og sin egen. Etter hvert ble hun sulten på fagkunnskap. I 2015 begynte hun på videreutdanning i sexologi, og det er en av hennes beste avgjørelser i livet. Fra 2019 har hun også jobbet som sexolog på Sunnaas.

Via eget foretak «Sexolog Dolonen», tilbyr hun foredrag for interesserte. Hun er spesielt etterspurt av foreninger med medlemmer som har synlige og usynlige funksjonsnedsettelser. På grunn av sin egen situasjon tillater hun seg å være mer direkte, eller frekkere om du vil, og hun har gode erfaringer med dette.

Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  februar 10, 2021 20:00
 • sluttdato
  februar 10, 2021 21:00
 • Status
  Avsluttet
Arrangementsdetaljer
 • Startdato
  februar 10, 2021 20:00
 • sluttdato
  februar 10, 2021 21:00
 • Status
  Avsluttet