Emilie Blichfeldt

Filmskaper, Filmskaper

Emilie Blichfeldt ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2013 med kortfilmen How do you like my hair?. Filmen utforsker grensene mellom fiksjon og dokumentar. Gjennom en personlig tilnærming dykker Blichfeldt ned i sårbare tabulagte temaer, spesielt for unge kvinner i dag. «Modig och ärlig, enkel och direkt», sier regissør Ruben Östlund om filmen.

Da filmen ikke kom med på Tromsø Internasjonale Film Festival 2014 laget Blichfeldt likså godt sin egen festival samtidig som TIFF. Hun kalte den TØFF, og hadde bare med sin egen film på programmet. Filmen vant Filmkritikerprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad samme året. Blichfeldt har senere vist seg som en skarp samfunnsdebattant med kronikker om bla. bloggere, kvinnemagasiner og plastisk kirurgi i Aftenposten og Morgenbladet.

I eksamensfilmen fra Den Norske Filmskolen Saras intime betroelser viderefører Blichfeldts prosjekt, å sette søkelys på skjønnhetstyranniet unge kvinne lever under i dag, og fortsetter utforskingen av Blichfeldts talent for subjektive og utradisjonelle fortellergrep. Den hadde verdenspremie på den prestisjefylte filmfestivalen i Locarno i august 2018.

Talks