Nov 15, 2019

17:00

Wergeland

40 min

Hvilke dilemmaer kan ulike religiøse og kulturelle tilhørigheter medføre når vi snakker om seksualitet og seksuell helse?

Jomfruhinnemyten står sterkt i mange kulturer, og kan føre til alt fra frykt for fysisk aktivitet til frykt for celleprøve tatt med bomullspinne i skjeden. Hvor kommer myten fra og hvorfor og hvordan holdes den i live?

Negative holdninger mot homofili står sterkere i mange kulturer og religioner enn det som gjerne er de generelle holdningene til homofili i Norge – hvorfor har det seg sånn, og hva kan vi gjøre for å åpne opp trygge rom for å snakke om fordommer, usikkerheter og feilaktig informasjon?

Dette og mye annet vil vi samtale om i panelet bestående av fire av medforfatterne av boken iLove 2 – seksuell helse, utgitt av Minotenk våren 2019.

Lege og medisinfaglig forfatter Mariam Anjum, ungdomspolitiker og samfunndebattant Tamina Sheriffdeen Rauf, rådgiver i Minotenk Daniel Abimael Skjerve Wensell og samfunnsdebattant Fatema Al-Musawi møtes for å dele sine erfaringer og perspektiver.

  • Mariam Anjum

    lege

  • Daniel Abimael Skjerve Wensell

    Minotenk - minoritetspolitisk tenketank

  • Fatema Al-Musawi

  • Tamina Sheriffdeen Rauf

© NYTFESTIVALEN 2019