Nytworkshop 28.4: Burlesque og seksualitet

Styrk din seksuelle selvtillit og ditt kroppsbilde med Burlesque og Circle work! I denne workshopen utforsker vi vårt forhold til vår egen kropp og seksualitet gjennom burlesque og ulike øvelser for refleksjon og bevisstgjøring.

Seksualitet er så mye mer enn sex, det er en livskraft som er med oss hele livet og som påvirker både vår jobbhverdag, våre relasjoner og vår kreative utfoldelse. Hvordan tar du vare på denne kraften i hverdagen? Gjennom lekne øvelser med både ord og bevegelser utforsker vi både feminine og maskuline uttrykk, vår eksponeringstrang eller -frykt, og hvilke tanker vi har om vår egen kropp og seksualitet. I tillegg til morsomme og nyttige øvelser i burlesque og circle work er vårt mål å skape et rom for glede og frihetsfølelse, der du kan utforske kjønnsroller og stereotypier og blir mer komfortabel med egen kropp.

Burlesque er en leken og morsom danseform, med fokus på humor, glede, kroppspositivisme og selvtillit. Burlesque kan være akkurat det du vil det skal være, alt fra sexy og sensuelt, til lekent og lett eller tungt og politisk. Du vil lære ulike burlesqueøvelser, med fokus på den frie dansen og ditt eget uttrykk. Vi kan kanskje ikke love at du får bade i et Swarovskidekket Martiniglass under denne workshopen, men mye gøy kommer det absolutt til å bli!

Circle work er en metodikk som springer ut av den magien som oppstår når vi reflekterer, deler og lytter til hverandre i en sirkel. Ved å sette ord på våre egne erfaringer og ønsker, og lytte til andres, kan vi bli tryggere og tydeligere på vår egen seksualitet. Ved å lære av hverandre kan vi utvide vår horisont og vårt spillerom, frigjøre mer av vår seksuelle energi og få økt seksuelle selvtillit og nytelse. Du vil lære noen enkle tale-lytteteknikker som kan brukes i mange sammenhenger, men først og fremst vil du få speile dine tanker og erfaringer med andre – på et plan de fleste av oss ikke opplever i hverdagen. Noen øvelser gjøres i sirkel og noen to og to, og det er helt opp til deg hva du ønsker å dele.

Ved å kombinere burlesque og circle work får vi med oss både kroppen og følelsene, bevegelsene og ordene – og vi kan utforske begge deler dypere.

Når og hvor
Søndag 28.4 kl. 12-17 i Tollbugata 13 (Dancecity). Kort vei fra Oslo S, buss og trikk.

Hvem er denne workshopen for?
Denne workshopen passer for voksne i alle aldre og alle kjønn. Den er for deg som liker å leke, danse, utforske ditt sensuelle uttrykk, utfordre deg selv, gi av deg selv og inspireres av andre – eller kanskje rett og slett bare vil prøve noe nytt!

Praktisk informasjon
Ta med penn og papir, høye hæler (eller andre type dansesko du identifiserer deg mer med), lange hansker og stay up strømper om du har. Hvis ikke, bruk fantasien! Alle lange strømper (fotball, ski) fungerer, myke hansker eller vanter også. Kursleder vil ha noe ekstra utstyr.

Kle deg i komfortable klær du kan bevege deg i, og føle deg flott og vakker i!

Det serveres te, kaffe, saft, frukt, nøtter, müslimuffins og sjokolade underveis, så med mindre du har spesielle behov trenger du ikke ta med noe mat.

Pris
Early bird før 1. april: kr. 1150, studenter/honnør 950
Pris etter 1. april: kr. 1450
Kjøp billett på TicketCo eller Vipps #515694.

Workshopledere:
Karoline Ryen aka Madam Purpur holdt sin første burlesqueworkshop under Nytfestivalen i november. Hun fikk så gode tilbakemeldinger fra deltakerne at vi tenkte at dette må gjentas!

Madame Purpur er en spennende og leken internasjonal burlesqueartist. Hun gjorde sin internasjonale debut i NY i år og og smeltet hjertene til det amerikanske publikum med all sin pomp og prakt. Hun er et sjarmtroll med sjelen utenpå kroppen. Med lungene fulle av gull kombinerer hun det å være sexy og folkelig på en ny og kreativ måte. Stilen hennes er variert og spennende og hun har bevist at hun mestrer de aller fleste burlesquesjangere med sitt vinnende vesen og sin glitrende kontakt med publikum.

“Jeg har vært på flere kurs i burlesque før, men Karoline er den beste læreren jeg har møtt. Den lekne, uhøytidelige stilen fikk meg til å slappe av, utforske i stedet for å tenke på teknikk – og ha det gøy!” deltager på burlesqueworkshop Nytfestivalen

Kjersti Helgeland driver firmaet Sustainable Passions og er initiativtaker og festivalsjef for Nytfestivalen. Hun er en ettertraktet foredragsholder som bl.a. holder foredrag for den kulturelle skolesekken, for lærere, på OsloMet og Pride House. Hun arrangerer workshops og kvinnesirkler; et trygt rom der vi sammen utforsker seksualitetens mange fasetter gjennom våre egne historier. Kjersti har en bred bakgrunn med bl.a. pedagogikk, ledelse, seksuell helse og seksualitetsundervisning og tantra, og hun elsker å skape dialog om seksualitet og nytelse.

“Kjersti er en trygg, raus og inkluderende workshopholder. Anbefaler hennes sirkler for folk i alle aldre.” Kvinne, 61

Spørsmål? Kontakt Kjersti på kjersti(a)sustainablepassions.com eller mobil 91548371.